Balaton

Balaton

"Marea ungară" - aşa este numit lacul aşezat în mijlocul regiunii transdanubiene, întinzându-se pe o lungime de 77 km, cu apa lina, de culoare verde-gălbuie, care reprezintă cea mai preţioasă bogăţie naturală a ţării şi cel mai vizitat loc de recreere. Cu o suprafaţă de aproape 600 km pătraţi, este cel mai mare lac din Europa, linia malurilor însumează 195 de km, lăţimea sa maximă atinge 14 km, iar adâncimea cea mai mare este de 12,4 m.

Mai mult de 25 de staţiuni de agrement alcătuiesc zona malului Nordic al lacului înconjurat de o cunună de munţi, iar diversitatea atracţiilor localitatilor aflate mai departe de mal, într-o regiune cu aspect foarte variat, oferă şi ea programe şi excursii memorabile chiar şi în zilele înnorate.

Balatonalmádi, Balatonederics, Balatonfüred(prima statiune balneo-climaterica a Ungariei), Balatonboglár, Balatonföldvár sunt doar cateva dintr-un lanţ neîntrerupt de staţiuni de odihnă mici şi mari, din punct de vedere al distracţiei aproape identice, este un veritabil paradis pentru întreaga familie.

Hévíz- situat la o distanţă de 6 km de malul nordic al lacului Balaton, lac cu apă termală , cu efect curativ, are o suprafaţă de 47.500 m2 . Un factor deosebit reprezintă namolul din lacul Heviz care este deosebit de eficace în tratamentul afecţiunilor aparatului locomotor, al bolilor reumatice, inflamatorii şi în artropatii.
Tratamentele balneare se fac sub supravegherea medicilor specialişti la Spitalul de Reumatologie şi Reabilitare, iar pentru efectuarea unei cure balneare se recomandă un examen medical prealabil.

Afaceri

Hotel Maria Hotel Maria
Personalul hotelier le… [ ... ]
De la   9000FT
Hotel Comfort Csopak Hotel Comfort Csopak
Hotelul se afla… [ ... ]
De la   5000FT
Agárdi Termál- és Gyógyfürdő Agárdi Termál- és Gyógyfürdő
BAILE AGARD


Statiunea balneara… [ ... ]
-
Hotel Carmen Hotel Carmen
Hotel Carmen se… [ ... ]
De la   8500FT
Hotel Azúr Hotel Azúr
Hotelul Azur se… [ ... ]
De la   12500FT
Hotel Panoráma Hotel Panoráma
Hotel Panoráma se… [ ... ]
De la   16000FT