Balaton

Balaton

"Marea ungară" - aşa este numit lacul aşezat în mijlocul regiunii transdanubiene, întinzându-se pe o lungime de 77 km, cu apa lina, de culoare verde-gălbuie, care reprezintă cea mai preţioasă bogăţie naturală a ţării şi cel mai vizitat loc de recreere. Cu o suprafaţă de aproape 600 km pătraţi, este cel mai mare lac din Europa, linia malurilor însumează 195 de km, lăţimea sa maximă atinge 14 km, iar adâncimea cea mai mare este de 12,4 m.

Mai mult de 25 de staţiuni de agrement alcătuiesc zona malului Nordic al lacului înconjurat de o cunună de munţi, iar diversitatea atracţiilor localitatilor aflate mai departe de mal, într-o regiune cu aspect foarte variat, oferă şi ea programe şi excursii memorabile chiar şi în zilele înnorate.

Balatonalmádi, Balatonederics, Balatonfüred(prima statiune balneo-climaterica a Ungariei), Balatonboglár, Balatonföldvár sunt doar cateva dintr-un lanţ neîntrerupt de staţiuni de odihnă mici şi mari, din punct de vedere al distracţiei aproape identice, este un veritabil paradis pentru întreaga familie.

Hévíz- situat la o distanţă de 6 km de malul nordic al lacului Balaton, lac cu apă termală , cu efect curativ, are o suprafaţă de 47.500 m2 . Un factor deosebit reprezintă namolul din lacul Heviz care este deosebit de eficace în tratamentul afecţiunilor aparatului locomotor, al bolilor reumatice, inflamatorii şi în artropatii.
Tratamentele balneare se fac sub supravegherea medicilor specialişti la Spitalul de Reumatologie şi Reabilitare, iar pentru efectuarea unei cure balneare se recomandă un examen medical prealabil.

Afaceri

Restaurantul Szent Orbán Borház Restaurantul Szent Orbán Borház
Restaurantul Szent Orbán… [ ... ]
-
 Hotel Danubius Annabella*** Hotel Danubius Annabella***
Hotelul se afla… [ ... ]
De la   12000FT
Lacurile de pescuit din ZALA Lacurile de pescuit din ZALA
Lacul Zala -SzentMihaly… [ ... ]
-
Zichy Park Hotel Zichy Park Hotel
Zichy Park Hotel-se… [ ... ]
De la   13000FT
Kehida Termál Hotel **** Kehida Termál Hotel ****
Kehida Termál Hotel… [ ... ]
De la   15000FT
Hotel Marina-Port Hotel Marina-Port
Hotelul Marina -… [ ... ]
De la   20000FT
Gyarmati -pensiune si restaurant Gyarmati -pensiune si restaurant
Gyarmati -pensiune si… [ ... ]
De la   7500FT
Hotel ADMIRAL, KESZTHELY - BALATON LAKE Hotel ADMIRAL, KESZTHELY - BALATON LAKE
Hotelul sta la… [ ... ]
De la   10000FT
Abbazia Club Hotel Keszthely Abbazia Club Hotel Keszthely
Hotelul de 3… [ ... ]
De la   11000FT
Wellness Hotel Katalin Wellness Hotel Katalin
Hotelul cu cele… [ ... ]
De la   20000FT