Regiunea viticolă Eger-Tokaj

Regiunea viticolă Eger-Tokaj

De la Dunăre până la Tisa, cei mai înalţi munţi ai Ungariei străbat partea de nord a ţării. Lanţurile munţilor Cserhát, Mátra, Bükk şi Zemplén la o altitudine între 600-900 m, ascund comori inestimabile ale naturii şi ale istoriei culturii.

UNESCO consideră demn de păstrat, ca părţi ale patrimoniului universal stalactitele peşterii Baradla, centrul satului Hollókő, dar ocroteşte şi rămăşiţele preistorice de la Ipolytarnóc şi rezervaţia podişului Bükk. Pe aceste meleaguri arta populară a îmbrăcat şi ea forme deosebit de diverse, multicolore: broderiile palóc sau portul matyó nu au pereche în ţară.
Printre numeroasele atractii ale acestei zone enumeram: Parcul Naţional Bükk,pestera Sf.Stefan, castelul Pallavicini , astăzi hotel, în jurul căruia au fost construite case de odihnă. cetatea cu patru turnuri din Diósgyőr.

Orasul Eger,unul dintre cele mai frumoase oraşe baroc ale Ungariei cu cetatea medievala cu acelasi nume,orasul Miskolc, al treilea oraş ca mărime din Ungaria , cunoscut pentru bogata sa istorie şi cultură, monumentele istorice de aici fiind de o valoare remarcabilă.

O atractie deosebita o constituie baile termale şi baile din peşteră Barlangfürdő , o formaţiune naturală unică în Europa.

Afaceri

Jászkisér-lacuri  de pescuit Jászkisér-lacuri de pescuit
Jászkisér-lacuri de pescuit
Se… [ ... ]
-
Tokaji Kovács -balta de pescuit Tokaji Kovács -balta de pescuit
Tokaji Kovács -balta… [ ... ]
-
Lacul TUSKOS Lacul TUSKOS
Lacul are o… [ ... ]
-
 Őzetanya-balta de pescuit Őzetanya-balta de pescuit
Lacul este situat… [ ... ]
-
Saliris Resort Hotel Saliris Resort Hotel
Hotelul Saliris pune… [ ... ]
De la   20000FT
ÖREG Miskolcz Hotel & Restaurant ÖREG Miskolcz Hotel & Restaurant
Hotelul este situat… [ ... ]
De la   17000FT