Regiunea viticolă Eger-Tokaj

Regiunea viticolă Eger-Tokaj

De la Dunăre până la Tisa, cei mai înalţi munţi ai Ungariei străbat partea de nord a ţării. Lanţurile munţilor Cserhát, Mátra, Bükk şi Zemplén la o altitudine între 600-900 m, ascund comori inestimabile ale naturii şi ale istoriei culturii.

UNESCO consideră demn de păstrat, ca părţi ale patrimoniului universal stalactitele peşterii Baradla, centrul satului Hollókő, dar ocroteşte şi rămăşiţele preistorice de la Ipolytarnóc şi rezervaţia podişului Bükk. Pe aceste meleaguri arta populară a îmbrăcat şi ea forme deosebit de diverse, multicolore: broderiile palóc sau portul matyó nu au pereche în ţară.
Printre numeroasele atractii ale acestei zone enumeram: Parcul Naţional Bükk,pestera Sf.Stefan, castelul Pallavicini , astăzi hotel, în jurul căruia au fost construite case de odihnă. cetatea cu patru turnuri din Diósgyőr.

Orasul Eger,unul dintre cele mai frumoase oraşe baroc ale Ungariei cu cetatea medievala cu acelasi nume,orasul Miskolc, al treilea oraş ca mărime din Ungaria , cunoscut pentru bogata sa istorie şi cultură, monumentele istorice de aici fiind de o valoare remarcabilă.

O atractie deosebita o constituie baile termale şi baile din peşteră Barlangfürdő , o formaţiune naturală unică în Europa.

Afaceri

Hotel Medves Hotel Medves
Hotelul Medves** ,… [ ... ]
De la   7950FT
Restaurantul si taverna  Aranykorona Restaurantul si taverna Aranykorona
Restaurantul şi taverna… [ ... ]
-
Tókert Panzió Tókert Panzió
Pensiunea se află… [ ... ]
De la   9000FT
Mesés Shiraz Wellness Hotel**** Mesés Shiraz Wellness Hotel****
Hotelul Mesés Shiraz… [ ... ]
De la   13000FT
Grof Degenfeld Castle Hotel Grof Degenfeld Castle Hotel
Hotelul Gróf Degenfeld… [ ... ]
De la   30345FT
Hotel Ködmön Hotel Ködmön
Wellness Hotel Kodmon,… [ ... ]
-