Câmpia maghiară şi lacul Tisa

Câmpia maghiară şi lacul Tisa

Această regiune are un bogat tezaur de ape termale şi mai mult, pe acest teritoriu se afla parcul national din Hortobágy.

Începem cu cel mai important oraş din regiune, Debrecen, care începînd din Evul Mediu este un oraş studenţesc iar mai târziu una din "capitalele" revoluţiei şi a luptelor pentru libertate din 1848-1849.

Hajdúszoboszló, cea mai agreată staţiune balneară de pe Cîmpia Ungară (Alföld). O cură de 2-3 săptămâni la băile termale (Szent István park nr. 1-3) are un efect de 90% în afecţiunile cronice ale organelor motorii, ginecologice şi dermatologice.

Gyula, orasul florilor, grădini cu trandafiri, parcuri verzi, alei romantice pretutindeni. Loc ideal pentru cei care doresc o destindere liniştită. Simbolul oraşului este cetatea gotică din secolul al XV-lea, singura cetate de cărămidă rămasă intactă din Europa Centrală. Una dintre cele mai frumoase bai termale din Ungaria, se găseşte în parcul de 8,5 hectare al Castelului Almássy.

Szeged, oraşul aflat la confluenţa râurilor Tisa şi Mureş, este numit şi "oraşul luminii soarelui".vara piaţa centrala e locul unde sunt organizate renumitele Jocuri din Aer Liber din Szeged.

Lacul Tisa, este recomandat sporturilor acvatice: ambarcaţiuni cu vele, schi nautic, windsurf, bărci cu motor şi jet-schiuri. De-a lungul malurilor (aproximativ 80 km) se înşiră staţiuni de odihnă, ştranduri, campinguri. Universul acvatic specific al acestei regiuni protejate, păsări şi animale, promit succese deopotrivă pescarilor şi vânătorilor. Natura neatinsa de aici constituie un veritabil ţinut al apelor sălbatice.

Afaceri

Geréby Mansion Hotel Geréby Mansion Hotel
Hotelul si Manejul… [ ... ]
De la   15900FT
Duna Wellness Hotel Duna Wellness Hotel
Hotelul se afla… [ ... ]
De la   7000FT
 Hotel Termal Gara*** Hotel Termal Gara***
Hotelul se afla… [ ... ]
De la   11100FT
Gőry restaurant-crama Gőry restaurant-crama
Restaurantul se află… [ ... ]
-
 Aquapolis Szeged Aquapolis Szeged
Parcul acvatic Aquapolis… [ ... ]
-
Gyulai Várfürdő Gyulai Várfürdő
GYULA VARFURDO
Cel mai… [ ... ]
-
Hotel Divinus Hotel Divinus
Hotel Divinus se… [ ... ]
De la   32000FT
Aqua-Spa Konferencia és Wellness Hotel Aqua-Spa Konferencia és Wellness Hotel
Aqua-Spa Hotel cu… [ ... ]
De la   16000FT
Tisza Balneum Hotel**** Tisza Balneum Hotel****
Hotelul se afla… [ ... ]
De la   27000FT
 Restaurantul  Aranykehely Restaurantul Aranykehely
Restaurantul se afla… [ ... ]
-