Budapesta şi împrejurimile

Budapesta şi împrejurimile

Unii se îndrăgostesc de oraş la prima vedere, alţii devin admiratorii lui după o perioadă mai lungă, dar există o unanimitate de opinii, si anume ca Budapesta este unul din oraşele cu cea mai frumoasă aşezare din lume. Dunărea cea monumentală, despică oraşul în două, în Buda şi în Pesta, metropola avand mai mult de două milioane de locuitori.

Buda constituie totodată şi zona verde a capitalei, cu remarcabile obiective turistice: János-hegy, Normafa, Széchenyi-hegy, Kis Hárs-hegy, Nagy Hárs-hegy, Remete-hegy, Harmashatár-hegy şi Zooparcul din Budakeszi
Margitsziget (insula Margit) Această oază verde, lungă de 2 km, care se întinde între podul Margit şi podul Árpád constituie cel mai valoros parc al Budapestei.
Muntele Gellért, Citadela ridicată în 1851 pe varful Muntelui Gellért (Gellért hegy) şi având iniţial destinaţia de fortăreaţă militară, serveşte astăzi scopurilor turistice.

De pe terasa ei se deschide priveliştea celei mai ample panorame a oraşului. Dintre orasele mai importante din regiune se enumera Esztergom, oraş în al cărui cetate, construita în 972 s-a născut primul rege maghiar, întemeietorul tării, Ştefan cel Sfânt.,apoi Szentendre, cu ulite şerpuitoare, şapte turnuri de biserică, atmosfera mediteraneană şi nenumăratele muzee îi conferă oraşului de pe malul Dunării statutul de cel mai frecventat centru turistic al cotiturii Dunării.

Afaceri

Corinthia Hotel Budapest Corinthia Hotel Budapest
Hotelul Corinthia este… [ ... ]
De la   29800FT
Ramada Plaza Budapest Ramada Plaza Budapest
Ramada Plaza -face… [ ... ]
De la   28100FT
Queen’s Court Hotel & Residence Queen’s Court Hotel & Residence
Hotelul Queen's Court… [ ... ]
De la   15000FT
Boscolo Hotel - New York Palace Budapest Boscolo Hotel - New York Palace Budapest
Boscolo Hotel -… [ ... ]
De la   30000FT
Le Meridien Budapest Hotel Le Meridien Budapest Hotel
Hotelul Le Meridien… [ ... ]
De la   38000FT
Sf. George Residence Sf. George Residence
Primul Hotel Boutique… [ ... ]
De la   48720FT
TANYACSÁRDA KFT. TANYACSÁRDA KFT.
Hanul Öreg Tanyacsárda… [ ... ]
-