Budapesta şi împrejurimile

Budapesta şi împrejurimile

Unii se îndrăgostesc de oraş la prima vedere, alţii devin admiratorii lui după o perioadă mai lungă, dar există o unanimitate de opinii, si anume ca Budapesta este unul din oraşele cu cea mai frumoasă aşezare din lume. Dunărea cea monumentală, despică oraşul în două, în Buda şi în Pesta, metropola avand mai mult de două milioane de locuitori.

Buda constituie totodată şi zona verde a capitalei, cu remarcabile obiective turistice: János-hegy, Normafa, Széchenyi-hegy, Kis Hárs-hegy, Nagy Hárs-hegy, Remete-hegy, Harmashatár-hegy şi Zooparcul din Budakeszi
Margitsziget (insula Margit) Această oază verde, lungă de 2 km, care se întinde între podul Margit şi podul Árpád constituie cel mai valoros parc al Budapestei.
Muntele Gellért, Citadela ridicată în 1851 pe varful Muntelui Gellért (Gellért hegy) şi având iniţial destinaţia de fortăreaţă militară, serveşte astăzi scopurilor turistice.

De pe terasa ei se deschide priveliştea celei mai ample panorame a oraşului. Dintre orasele mai importante din regiune se enumera Esztergom, oraş în al cărui cetate, construita în 972 s-a născut primul rege maghiar, întemeietorul tării, Ştefan cel Sfânt.,apoi Szentendre, cu ulite şerpuitoare, şapte turnuri de biserică, atmosfera mediteraneană şi nenumăratele muzee îi conferă oraşului de pe malul Dunării statutul de cel mai frecventat centru turistic al cotiturii Dunării.

Afaceri

City Hotel Matyas Budapest City Hotel Matyas Budapest
City Hotel Matyas… [ ... ]
De la   20000FT
Hotel Promenade Hotel Promenade
Hotel Promenade se… [ ... ]
De la   15000FT
Hotel CITY PILVAX Hotel CITY PILVAX
Hotelul City Plivax… [ ... ]
De la   10000FT
Joker-lac de pescuit Joker-lac de pescuit
Lacul poate fi… [ ... ]
-
Anna hotel Anna hotel
Hotelul Anna se… [ ... ]
De la   10000FT
Korona hotel -pensiune Korona hotel -pensiune
Acesta pensiune- hotel… [ ... ]
De la   9000FT
Lacul Bazis Lacul Bazis
Lacul este situat… [ ... ]
-
Airport Hotel Budapesta Airport Hotel Budapesta
Hotel cu transfer… [ ... ]
De la   23300FT
Hotel Thermal Pelikan Hotel Thermal Pelikan
Hotel Thermal Pelikan… [ ... ]
De la   10000FT
Lacul Derítő Lacul Derítő
Lacul Derítő,in urma… [ ... ]
-