Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 2.

A szezonálisan működő fürdőben egy létesítményen belül megtalálható az élményfürdő, a látvány- és az úszómedence, a csúszdapark és a gyógyhatású termálvizes fürdő hat kültéri medencével és egyéb szolgáltatásokkal. Nyaranta mediterrán hangulatú, homokos napozópart és csónakázási lehetőség is várja a vendégeket. A verseny- és szabadidős úszósport mellett egyidejűleg gyógyászati ellátás igénybe vételére is lehetőséget nyújt a fedett létesítmény, melynek uszodakertjében kültérim gyógyhatású termál- és strandmedencék biztosítják a gyógyulást és a kikapcsolódást.

Gyógyhatás
Gyógyvize alkalmas mozgásszervi betegségek (ízületi betegségek, Bechterewkór, gerincbántalmak), utókezelések, krónikus nőgyógyászati betegségek kezelésére.

A fürdő története
A strand története a régmúlt időkbe nyúlik vissza. Helyén tó volt, mely a Széktó nevet kapta. A tó egy része még most is megtalálható. Nagy előrelépést jelentett a strand kiépítése 1925-ben, ahol fogadó épület, öltözőkabinok létesültek. Felkapott fürdőhellyé vált szép természeti környezete és olcsósága miatt. A tóból leválasztott rész oldalait lebetonozták, az aljára agyagot terítettek. Később az így kialakított medencét tovább osztották és alakult ki folyamatosan a mai formája. Előrelépést jelentett a termálvíz megjelenése. Az 1977-ben fúrt kút közelében egy három, különálló szekcióra osztott termálmedencét építettek. A létesítmény 2003 nyarára 360 millió forint ráfordítással megújult. Alapterülete jelentősen növekedett, szolgáltatási bővültek. Az európai követelményeknek megfelelő, modern, színvonalas élményfürdő és csúszdapark 3315 m² temperált vízfelülettel rendelkezik. Hat medence, hatpályás csúszda, mediterrán hangulatú homokos plázs és csónakázási lehetőségek biztosítják a kényelmet és felhőtlen kikapcsolódást. A pihenni vágyók kedvence az élménymedence, melyben a pezsgőzóna, a vízhenger, a vízesés, a jacuzzi, a pezsgőpad és a buzgár biztosítja a teljes kikapcsolódást. Az úszósport kedvelői között a legnépszerűbb a 70-140 cm mélységű aktív medence és az 50 m-es feszített víztükrű úszómedence.